բաղադրամասեր
-
200 գ․ պահածոյացված թունա ձուկ
-
130 գ․ ծնեբեկ
-
8 փոքր կարտոֆիլ
-
2 ձու
-
1 փունջ հազար
-
1 կարմիր սոխ
-
10 սև ձիթապտուղ
-
4 ճ․գ․ ձիթապտղի յուղ
-
1 թ․գ․ մանանեխ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
կարտոֆիլը խաշել 10-15 րոպե, սառչելուց հետո բաժանել երկուական մասի |
2
արված է
|
ձուն խաշել, չորս կտոր անել |
3
արված է
|
ծնեբեկը մի քանի րոպե շոգեխաշել թավայում |
4
արված է
|
հազարի տերևները մասնատել ձեռքով և երկու ամանի մեջ դնել |
5
արված է
|
կարտոֆիլը, ձուն, ձուկը և ձիթապտուղը հավասար քանակով լցնել երկու ամանի մեջ՝ հազարի տերևների վրա, խառնել, ավելացնել ծնեբեկը |
6
արված է
|
սոուսի համար մանր կտրտել սոխը, ավելացնել մանանեխը և բուսայուղը, խառնել, ավելացնել աղցանի վրա և մատուցել |