բաղադրամասեր
-
1 տուփ պաստա
-
2 հատ (մեծ) լոլիկ
-
1 ճ․գ․ տոմատի մածուկ
-
3 պճեղ սխտոր
-
ըստ ցանկության բրոկոլի
-
2 ճ․գ․ ձիթապտղի յուղ
-
1 թ․գ․ (չոր) ռեհան
-
1 թ․գ․ (չոր) օրեգանո
-
ըստ ճաշակի աղ
-
ըստ ճաշակի սև պղպեղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
եփել պաստան ըստ տուփի վրա նշված հրահանգների։Եփվելուց հետո 1 շերեփ պաստայի ջրից առանձնացնել, այնուհետև՝ քամել |
2
արված է
|
սխտորը ճզմել, լոլիկը և բրոկոլին (եթե կա) մանրացնել։ |
3
արված է
|
մեծ թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել սխտորը և տապակել 30 վրկ, այնուհետև ավելացնել լոլիկը, բրոկոլին և տապակել ևս երեք րոպե։ |
4
արված է
|
թավայում տապակված բանջարեղենների վրա ավելացնել տոմատի մածուկը, 1 շերեփ պաստայի բուլյոնը, ռեհանը, օրեգանոն։ |
5
արված է
|
5-6 րոպե եփվելուց հետո ավելացնել աղը և պղպղեղը, լավ խառնել և ավելացնել պաստան |
6
արված է
|
Այս ամենը թույլ կրակի վրա եփել հինգ րոպե։ |
7
արված է
|
համեղ պաստան պատրաստ է․ մատուցելիս զարդարել թարմ ռեհանով |