0 0

կիսվիր քո սոցիալական ցանցում

Or you can just copy and share this url

բաղադրամասեր

նշել չափաբաժինը
100 գ․ բամիա
2 սմբուկ
2 կանաչ պղպեղ
100 գ․ կանաչ լոբի
2 լոլիկ
2 գլուխ սոխ
2 պճեղ սխտոր
1 ճ․գ․ տոմատի մածուկ
1 թ․գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
0․5 թ․գ․ սև պղպեղ
ըստ ճաշակի աղ
կես փունջ մաղադանոս
3 ճ․գ․ բուսայուղ
բամիայով ամառային ուտեստ

բամիայով ամառային ուտեստ

հատկություններ։
  • բուսակերական
  • վեգան

բաղադրամասեր

քայլ առ քայլ

կիսվել

բամիա սմբուկ բիբար լոբի

քայլեր

1
արված է

սմբուկը լվանալ, կեղևը զեբրաձև մաքրել, կտրտել կիսալուսնաձև, վրան աղ ցանել և մոտ 15 րոպե թողնել, որ ջուրը դուս գա

2
արված է

այնուհետև սմբուկը լվանալ և տապակիել բուսայուղի մեջ

3
արված է

պղպեղը կտրտել սմբուկի չափով, իսկ սոխը կիսալուսնաձև կտրտել

4
արված է

սխտորը մանր կտրտել

5
արված է

բամիան և լոբին լվանալ, կտրտել՝ բաժանելով 2 սմ երկարության կտորների

6
արված է

լոլիկը լվանալ, կեղևազրկել, մանր կտրտել

7
արված է

սմբուկը թեթևակի տապակվելուց հետո վրան ավելացնել սոխը և պղպեղը, շարունակել տապակել այնքան, որ սոխը դառնա թեթևակի ոսկեգույն

8
արված է

այնուհետև բամիան և լոբին նույնպես ավելացնել թավայի մեջ

9
արված է

ավելացնել նաև սխտորը, լոլիկը, տոմատի մածուկը, 1 բաժակ ջուր
լավ խառնել, ծածկել կափարիչով

10
արված է

եփել մոտ քսան րոպե՝ մինչև լոբու եփվելը

11
արված է

մատուցելիս ավելացնել կտրտած մաղադանոս

12
արված է

բարի ախորժակ

նախորդը
բազուկով աղցան
հաջորդը
աղցան նեխուրով և ամսական բողկով
նախորդը
բազուկով աղցան
հաջորդը
աղցան նեխուրով և ամսական բողկով

ավելացնել մեկնաբանություն