բաղադրամասեր
-
2 շերտ բատոն
-
6 հատ սունկ
-
1 հատ ավոկադո
-
2 պճեղ սխտոր
-
2 ճ․գ․ կիտրոնի հյութ
-
0,5 թ․գ (չորացրած) ռոզմարին
-
1 հատ (փոքր) գլուխ սոխ
-
ըստ ճաշակի աղ
-
ըստ ճաշակի սև պղպեղ
-
2 ճ․գ․ ձիթապտղի յուղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
5
|
մանր կտրտել սոխը և սխտորը և տապակել ձեթով լցված թավայի մեջ մի քանի րոպե։ |
2
արված է
12
|
այնուհետև նույն թավայի մեջ ավելացնել կտրտած սունկը և ռոզմարինը և տապակել մինչև սնկի ոսկեգույն դառնալը։ |
3
արված է
2
|
ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի |
4
արված է
5
|
ավոկադոն մաքրել և ճզմել ամանի մեջ պատառաքաղով կամ բլենդերով՝ մինչև որ դառնա պյուրե |
5
արված է
10
|
բատոնը կտրտել 1սմ հաստությամբ։ Շերտերի վրա թեթևակի ձեթ քսել և դնել ջեռոցի մեջ՝ մինչև վերջիններիս ոսկեգույն դառնալը |
6
արված է
3
|
ջեռոցից հանելուց հետո հացի շերտերի վրա քսել ավոկադոյի պյուրեն, իսկ վրայից լցնել տապակած սունկը |
7
արված է
|
բրուսկետան կարելի զարդարել կանաչ սոխով կամ պանրով |