բաղադրամասեր
-
500 գ գազար
-
400 գ պահածոյացված սիսեռ
-
200 գ ֆետա
-
100 գ պիստակ
-
5 ճյուղ նանա
-
3 ճյուղ սպանախ
-
1 ճ․գ․ մեղր
-
2 թ․գ զիրա
-
50 գ կիտրոնի հյութ
-
2 ճ․գ․ ձիթապտղի յուղ
-
ըստ անհրաժեշտության աղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան |
2
արված է
|
գազարը կտրտել 5 սմ երկարություն և 1սմ լայնություն ունեցով մասերի |
3
արված է
|
գազարը լցնել թավայի մեջ, վրան ավելացնել զիրան, 1ճ․գ ձիթապտղի յուղ, աղ, խառնել և դնել ջեռոցի մեւ ՝ 30-40 րոպե։ |
4
արված է
|
պատրաստ լինելուց հետո գազարը լցնել ամանի մեջ |
5
արված է
|
սիսեռը քամել, լվանալ և ավելացնել գազարին |
6
արված է
|
սուսի համար խառնել կիտրոնի հյութը, մեղրը և 1ճ․գ ձիթապտղի յուղը , ավելացնել գազարի և սիսեռի խառնուրդին |
7
արված է
|
սպանախը և նանան կտրտել, պիստակը մանրացնել, ավելացնել աղցանին |
8
արված է
|
ֆետան մանրացնել և ավելացնել մատուցելիս |