0 0
գազարով կրեմ-ապուր

կիսվիր քո սոցիալական ցանցում

Or you can just copy and share this url

բաղադրամասեր

նշել չափաբաժինը
800 գ. գազար
2.5 լ բանջարեղենային բուլիոն կամ ջուր
2 հատ պրասասոխ կամ գլուխ սոխ
2 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
2 թ.գ. մեղր
1 դափնու տերև
1 պտղունց աղացած չիլի պղպեղ

գազարով կրեմ-ապուր

պարզ բուսակերական ապուր՝ թույլ քաղցրավուն համով

հատկություններ։
  • բուսակերական

բաղադրամասեր

քայլ առ քայլ

կիսվել

գազար մեղր պրասասոխ

քայլեր

1
արված է

պրասասոխը կտրտել շերտերով, իսկ գազարը՝ մեծ կտորներով

2
արված է

կաթսան դնել թույլ կրակի վրա, բուսայուղը դաղել, ավելացնել պրասասոխը և տապակել մի քանի րոպե՝ մինչև պրասասոխի փափկելը

3
արված է

ավելացնել գազարը, մեղրը, դափնու տերևը և չիլի պղպեղը, տապակել մի քանի րոպե

4
արված է

ավելացնել բուլիոնը, հասցնել եռման և թույլ կրակի վրա եփել 30 րոպե

5
արված է

ապուրը հարել բլենդերում, այնուհետև լցնել կաթսայի մեջ և կրկին հասցնել եռման

6
արված է

մատուցելիս ըստ ցանկության կարելի է ավելացնել թթվասեր կամ սերուցք

նախորդը
աղցան ծնեբեկով և թունա ձկով
հաջորդը
ապուր գուլյաշ
նախորդը
աղցան ծնեբեկով և թունա ձկով
հաջորդը
ապուր գուլյաշ

ավելացնել մեկնաբանություն