բաղադրամասեր
-
1 փոքր դդում
-
2 գլուխ սոխ
-
4 կարտոֆիլ
-
0.5 բաժակ սալորաչիր
-
1 թ․գ (չորացրած) մաղադանոս
-
ըստ ճաշակի աղ
-
0.5 թ․գ աղացած կարմիր պղպեղ
-
0.5 թ․գ սև պղպեղ
-
2 ճ․գ․ բուսայուղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
սոխը մաքրել, կտրտել օղակներով և տապակել բուսայուղի մեջ՝ մինչև սոխի ոսկեգույն դառնալը |
2
արված է
|
դդումը և կարտոֆիլը մաքրել, կտրտել խորանարդիկների ձևով |
3
արված է
|
կաթսայի մեջ 3 բաժակ ջուր լցնել, ավելացնել դդումը և կարտոֆիլը, սոխեռաձը, կտրտած սալորաչիրը, դնել կրակի վրա |
4
արված է
|
երբ կարտոֆիլը կիսաեփ լինի, ավելացնել չորացրած մաղադանոսը, աղը, պղպեղները |
5
արված է
|
եփել մինչև պատրաստ լինելը |