բաղադրամասեր
-
8 ձու
-
170 գ․ թունա ձուկպահածոյացված
-
300 գ․ գազար
-
200 գ․ կարտոֆիլ
-
2 պճեղ սխտոր
-
2 ճ․գ․ ձիթապտղի յուղ
-
1/2 թ․գ․ չիլի պղպեղ
-
ըստ ճաշակի մաղադանոս
-
ըստ ճաշակի սև պղպեղ
-
ըստ ճաշակի աղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
ջեռոցը տաքացնել 175 աստիճան |
2
արված է
|
ջեռոցում խորովել կարտոֆիլը և գազարը մինչև պատրաստ լինելը, այնուհետև կտրտել փոքր խորանարդիկների տեսքով |
3
արված է
|
սխտորը ճզմել, իսկ մաղադանոսը մանր կտրտել |
4
արված է
|
մեծ ամանի մեջ հարել ձուն սխտորի, աղի և պղպեղի հետ, այնուհետև ավելացնել բանջարեղենը, թունա ձուկը և մաղադանոսը |
5
արված է
|
թավան պատել ձիթապտղի յուղով, ստացված զանգվածը լցնել մեջը և եփել ջեռոցում 30-35 րոպե |
6
արված է
|
ֆրիտտատան պատրաստ է․ մատուցելուց առաջ թողնել մի փոքր հովանա |