բաղադրամասեր
-
0․5 ծաղկակաղամբ
-
50 գ․ նուշ
-
20 գ․ արևածաղկի սերմ
-
2 ճ․գ սև քունջութ
-
5 ճյուղ նանակամ մաղադանոս
-
2 ճ․գ․ կիտրոնի հյութ
-
սոուս
-
1 թ․գ․ կոճապղպեղ
-
2 ճ․գ․ քունջութի յուղ
-
2 ճ․գ․ կիտրոնի հյութ
-
1 պտղունց աղացած կարմիր պղպեղկծու
-
ըստ ճաշակի աղ
-
ըստ ճաշակի սև պղպեղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
նախ պատրաստում ենք սոուսը․ կոճապղպեղն անցկացնում ենք քերիչով, լցնում խորը ամանի մեջ, ավելացնում քունջութի յուղը, կիտևրոնի հյութոը, սև և կարմիր պղպեղները |
2
արված է
|
ծաղկակաղամբը մանր կտրտել և խոհանոցային կոմբայնով լավ մանրացնել |
3
արված է
|
մարացրած ծաղկակաղամբը լցնել աղցանամանի մեջ, կիտրոնի հյութը ցողել վրան, ավելացնել պատրաստած սոուսի մեծ մասը, խառնել |
4
արված է
|
նուշը բլենդերով մանրացնել |
5
արված է
|
նուշը, քունջութը և արևածաղկի սերմերն ավելացնել աղցանին |
6
արված է
|
նանան (կամ մաղադանոսը) կտրտել, ավելացնել աղցանին |
7
արված է
|
այնուհետև լցնել սոուսի մնացած մասը |
8
արված է
|
վերջում ավե |
9
արված է
|
թողնել 10-15 րոպե ներծծվի |