բաղադրամասեր
-
100 գ․ բրնձի ալյուր
-
3 փունջ սպանախ
-
3 թ․գ․ կտավատի սերմ
-
120 մլ ջուր
-
1 թ․գ․ փխրեցուցիչ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
կտավատի սերմերը մանրացնել սրճաղացով կամ հավանգի մեջ, վրան 2 ճ․գ․ տաք ջուր ավելացնել և թոնելլ սառնարանում՝ մինչև դոնդողանման զանգված դառնալը |
2
արված է
|
բլենդերով հարել թարմ սպանախը և կտավատի սերմերից ստացված դոնդողը՝ աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը և փխրեցուցիչը |
3
արված է
|
տաքացնել թավան միջին կրակի վրա, այնուհետև կրակի մի փոքր թուլացնել․ հենց թույլ կրակի վրա են թլիթները պահպանում կանաչ գույնը |
4
արված է
|
բլիթները թխել սովորականի նման՝ 1-2 րոպե յուրաքանչյուր կողմի վրա |