0 0

կիսվիր քո սոցիալական ցանցում

Or you can just copy and share this url

բաղադրամասեր

նշել չափաբաժինը
2 վարունգ
1 բուլղարական կարմիր պղպեղ
1 բուլղարական դեղին պղպեղ
250 գր․ չերրի
0,5 հատ կարմիր սոխ
225 գրամ ֆետա
100 գր․ ձիթապտղի յուղ ցանկալի է կալամատա տեսակի
2 պճեղ սխտոր
1 թ․գ․ օրեգանո
0․5 թ․գ․ մանանեխ
60 մլ կարմիր գինու քացախ
1 թ․գ ծովի աղ
0․5 թ․գ սև պղպեղ խոշոր աղացած
125 մլ ձիթապտղի յուղ
հունական աղցան (դասական)

հունական աղցան (դասական)

Իրենք ՝ հույները, աղցանն անվանում են հորիատիկի և անպայման այն պատրաստում են հունական ֆետայով․ այն ավելի յուղալի է և ոչ աղի։

հատկություններ։
  • բուսակերական
խոհանոց

բաղադրամասեր

քայլ առ քայլ

կիսվել

վարունգ բուլղարական պղպեղ լոլիկ պոմիդոր ֆետա

քայլեր

1
արված է

վարունգը բաժանել երկու մասի, հանել սերմերը և կտրտել կիսալուսնաձև

2
արված է

մաքրել պղպեղները սերմերից և կտրտել քառակուսաձև (1,5 սմ)

3
արված է

չերրի պոմիդորները բաժանել երկու մասի, իսկ սոխը կտրտել կիսալուսնաձև։ Բոլոր բաղադրիչներ խառնել իրար։

4
արված է

սխտորը ճզմել առանձին ամանի մեջ, ավելացնել օրեգանոն, քացախը, աղը, պղպեղը և լավ խառնել։ Ավելացնել ձիթապտղի յուղը և դարձյալ խառնել։ Ստացված խառնուրդը լցնել աղցանի վրա, խառնել։

5
արված է

ֆետան կտչտել խորանարդաձև (1,5 սմ կողմով), ձիթապղի կորիզները հանել ։ Երկուսն էլ ավելացնել աղցանին և խառնել։
Աղցանը պատրաստ է․ բարի ախորժակ

նախորդը
դդմիկով խավիար
հաջորդը
աղցան բազուկով և ցորենի ամբողջահատիկով
նախորդը
դդմիկով խավիար
հաջորդը
աղցան բազուկով և ցորենի ամբողջահատիկով

ավելացնել մեկնաբանություն