բաղադրամասեր
-
60 գ․ հնդկական պոպոք
-
3 ճ․գ․ կիտրոն
-
1 պճեղ սխտոր
-
3 ճ․գ․ խմորիչ
-
1 փունջ հազար
-
140 գ․ եգիպտացորենի ալյուր
-
800 մլ ջուր
-
ըստ ճաշակի աղ
-
ըստ ճաշակի սև պղպեղ
-
ըստ ճաշակի մանանեխ
-
1 ճ․գ․ ձիթապտղի յուղ
-
զարդարելու համար չերրի
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
չորահաց պատրաստելու համար միջին չափի կաթսայում եռացնում ենք ջուրը և խառնելով աստիճանաբար ավելացնում ենք ալյուրը |
2
արված է
|
խառնուրդը սառչելուց հետ թխելու համար նախատեսված թավայում դնում ենք յուղաթուղթ և խառնուրդը հավասարաչափ տարածում |
3
արված է
|
ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան |
4
արված է
|
խմորը հանել սառնարանից, կտրտել խորանարդիկների տեսքով, համեմել աղով, պղպեղով, ավելացնել բուսայուղը լավ խառնել և տարածել թավայի մեջ |
5
արված է
|
թխել 25-30 րոպե՝ մեկ կամ երկու անգտամ խառնելով |
6
արված է
|
խյուս պատրաստելու համար բլենդերում լավ մանրացնել հնդկական պոպոքը, ավելացնել կիտրոնի հյութը, 150 մլ ջուր, ճզմած սխտորը, մանանեխը և խմորիչը |
7
արված է
|
հազարը խառնել խյուսի հետ, բաժանել չորս մասի, դնել ափսեների մեջ, ավելացնել չորահացը |
8
արված է
|
մատուցելիս զարդարել չերրի լոլիկով |