բաղադրամասեր
-
300 գ․ նուշ
-
200 գ․ շաքարավազ
-
150 գ․ սերուցքային կարագ
-
4 ձու
-
230 գ․ դառը շոկոլադ
-
1 ճ․գ․ ալյուր
-
1 պտղունց փխրեցուցիչ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
250 գրամ նուշը սրճաղացով կամ բլենդերով լավ մանրացնել, վերածելով ալյուրի, իսկ 50 գրամը՝ մանր կտրտել |
2
արված է
|
խոհանոցային կոմբայնում խառնել 130 գրամ շոկոլադը, ալյուրը, փխրեցուցիչը և շաքարավազը |
3
արված է
|
առանձին ամանի մեջ հարել կարագը, ավելացնել 4 ձվի դեղնուցը և աղացած նուշը |
4
արված է
|
ձվի սպիտակուցը 1 պտղունց աղի հետ հարել առանձին ամանի մեջ՝ մինչև պինդ փրփուրի վերածվելը |
5
արված է
|
1 գդալ հարած սպիտակուցից ավելացնել կարագով ամանի մեջ, խառնել, այնուհետև ավելացնել շոկոլադով խառնուրդը, լավ խառնել, որից հետա ավելացնել մնացած սպիտակուցը |
6
արված է
|
տորթը թխելու կլոր ձևամանը պատել բուսայուղով և ստացված խմորը լցնել մեջը |
7
արված է
|
թխել 50-60 րոպե 170-180 աստիճան տաքացված ջեռոցում |
8
արված է
|
100 գ․ շոկոլադը հալեցնել 4 ճ․գ․ ջրում և տորթի լավ սառչելուց հետո հավասարաչափ քսել տորթի վրա |
9
արված է
|
վերջում զարդարել մանրացված նուշով, որը կարելի է նաև բովել |