բաղադրամասեր
-
1 (փոքր) բազուկ
-
2 բաժակ սիսեռ
-
2 պճեղ սխտոր
-
1 հատ վարունգ
-
1 հատ լոլիկ
-
1 հատ գազար
-
երեք ճյուղ մաղադանոս
-
չորս շերտ հաց
-
ըստ ցանկության չիլի պղպեղ
-
ըստ ճաշակի աղ
-
ըստ ճաշակի սև պղպեղ
-
1 ճ․գ․ (աղացած) քիմիոն
-
1 ճ․գ․ (աղացած) համեմի սերմ
-
3 ճ․գ․ ձիթապտղի յուղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
բազուկը մաքրել և խաշել։ Սիսեռը նույնպես խաշել առանձին կաթսայում։ |
2
արված է
|
սխտորը մաքրել և խաշաձ սիսեռի հետ միասին լավ հարել բլենդերով։ |
3
արված է
|
ստացված զանգվածի վրա ավալացնել նաև քիմիոնը, աղացած համամի սերմը, աղը,սև պղպեղը, չիլին (եթե օգտագործում եք), կտրտած բազուկը, ձիթապտղի յուղը և լավ հարել։ |
4
արված է
|
եթե հումուսը շատ խիտ է ստացվել, կարելի է ավելացնել մի քանի գդալ ջուր։ |
5
արված է
|
հացի շերտի վրա բարակ շերտով քսում եք հումուսը, վրան ավելացնում մեկ շերտ վարունգ, մեկ շերտ լոլիկ և մեկ շերտ գազար։ Ավելացնում եք կտրտած մաղադանոսը և ծածկում հացի երկրորդ շերտով |
6
արված է
|
Պատառիկը պատրաստ է |