բաղադրամասեր
-
800 գ. գազար
-
2.5 լ բանջարեղենային բուլիոնկամ ջուր
-
2 հատ պրասասոխկամ գլուխ սոխ
-
2 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
-
2 թ.գ. մեղր
-
1 դափնու տերև
-
1 պտղունց աղացած չիլի պղպեղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
պրասասոխը կտրտել շերտերով, իսկ գազարը՝ մեծ կտորներով |
2
արված է
|
կաթսան դնել թույլ կրակի վրա, բուսայուղը դաղել, ավելացնել պրասասոխը և տապակել մի քանի րոպե՝ մինչև պրասասոխի փափկելը |
3
արված է
|
ավելացնել գազարը, մեղրը, դափնու տերևը և չիլի պղպեղը, տապակել մի քանի րոպե |
4
արված է
|
ավելացնել բուլիոնը, հասցնել եռման և թույլ կրակի վրա եփել 30 րոպե |
5
արված է
|
ապուրը հարել բլենդերում, այնուհետև լցնել կաթսայի մեջ և կրկին հասցնել եռման |
6
արված է
|
մատուցելիս ըստ ցանկության կարելի է ավելացնել թթվասեր կամ սերուցք |