բաղադրամասեր
-
1 տուփ պաստա
-
2 փունջ սպանախ
-
300 գ․ դդում
-
1 հատ (միջին չափի) գլուխ սոխ
-
3 պճեղ սխտոր
-
1/2 բաժակ հնդկաձավար
-
1 թ․գ․ քիմիոն
-
1 թ․գ (աղացած) համեմի սերմ
-
1 ճ․գ․ արևածաղկի ձեթ
-
1 պտղունց աղ
-
1 պտղունց սև պղպեղ
-
ըստ ցանկության մաղադանոս
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
եփել պաստան ըստ տուփի վրա նշված հրահանգների |
2
արված է
|
միևնույն ժամանակ առանձին կաթսայում եփել հնդկաձավարը |
3
արված է
|
այդ ընթացքում փոքր, խորանարդաձև կտրտել դդումը, մանր կտրտել սոխը, ճզմել սխտորը |
4
արված է
|
մեծ թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել քիմիոնը, համեմի սերմը և սոխը, տապակել մինչև սոխի ոսկեգույն դառնալը |
5
արված է
|
թավայի մեջ ավելացնել սխտորը և տապակել ևս 2 րոպե |
6
արված է
|
ավելացնել դդումը, տապակել ևս 3-4 րոպե, այնուհետև մի փոքր ջուր ավելացնել, կափարիչով փակել և եփել մինչև դդումը կփափկի |
7
արված է
|
այնուհետև ավելացնել սպանախը, եփված հնդկաձավարը, աղը և պղպեղը։ Փակել կափարիչով և եփել ևս մեկ րոպե |
8
արված է
|
թավայի մեջ ավելացնել պաստան, խառնել, անջատել կրակը և փակ կափարիչով թողնել հինգ րոպե։ |
9
արված է
|
Մատուցելիս ավելացնել կտրտած կանաչի |