բաղադրամասեր
-
400 գ շամպինիոն
-
100 գ գլուխ սոխ
-
3 պճեղ սխտոր
-
400 գ բրինձ
-
3 ճ․գ․ ձիթապտղի յուղ
-
40 գ սերուցքային կարագ
-
70 գ պարմեզան
-
400 մլ բանջարեղենային բուլիոնկամ ջուր
-
զարդարելու համար մաղադանոս
-
ըստ ճաշակի աղ
-
ըստ ճաշակի սև պղպեղ
քայլ առ քայլ
քայլեր
1
արված է
|
անր կտրտել սոխը և սխտորը։ Սունկը բարակ կտրտել և ձիթապտղի յուղի մեջ տապակել սխտորի և սոխի հետ միասին։ Տապակելուց հետո քանի կտոր սունկ առանձնացնել մատուցելիս զարդարելու համար |
2
արված է
|
սնկով թավայի մեջ ավելացնել բրինձը, տապակել մի քանի րոպե, այնուհետև ավելացնել 100 մլ բանջարեղենային բուլիոնը։ Եևբ բուլիոնն ամբողջովին կգոլորշանա ավելացնել ևս 100 մլ։ Կրկնել մինչև բրնձի եփվելը |
3
արված է
|
բրնձի եփվելուց հետո ավելացնել սերուցքային կարագը, քերած պարմեզանը և խառնել փայտե գդալով |
4
արված է
|
բրինձը լցնել ափսեի մեջ, զարդարել սնկով, կտրտած մաղադանոսով, աղ և պղպեղ ավելացնել։ |
5
արված է
|
մատուցել անմիջապես |